Skjønner ikke hvorfor folk spiser Joikakaker.
En jobbtur på sjøen ble lenger enn planlagt og når sola begynte å nærme seg horisonten, kjente vi en liten sult. Brødmat var ikke så fristende så da fant vi ut at vi skulle gyve løs på rederiets innkjøpte nødproviant . I skapet stod det linet opp med hermetikkbokser. 4 bokser med erter og flesk og en boks Joikakaker. Dette omdiskuterte og myteomspunnede produkt ble offer for vår hunger.
At Joikakaker har hatt en stor plass i mediene hadde nok og sitt å si i valget vårt av middag. Skipperen og jeg diskuterte hva vi skulle gjøre. Vi har noen vage minner om dette fra lang tid tilbake. At minne reduseres fikk vi ettertrykkelig erfare.
På toppen av boksen kom det
Det lot vi oss ikke skremme av, og i stort overmot dro vi av lokket. Det som der åpenbarte seg så ut som om det hadde vært i folk før.
Vi hadde tømt skapet for grønnsaker, dvs en løk og en brokkoli….og litt hvitløk.
Så satte vi oss til bords! Skipperen gikk for grønt, jeg for al in. Er i tvil om det var så lurt. Men, sulten vant. Spiste en porsjon faktiskt. Men chilisaus i risen drepte heldigvis smaken av Joikakakene.
Vi lurte på hva som egentlig var i boksen. 33 prosent kjøtt hvorav 11 var rein. Dette var altså kjøttet. Men, det var hjertekjøtt der og, om det var sporstoffer vet jeg ikke. Men er ikke hjerte kjøtt??? Det er en muskel det som alt annet kjøtt.
Nei, med den innholdsfortegnelsen er jeg ikke mindre skeptisk til produsentens kunnskap om kjøtt.
Så, denne Joikakake-diskusjonen er det veldig enkelt å legge død. Fjern den fra hylla i butikken!!
Død over Joikakaker!!
Å gøsj! Dette hørtes ikke spesielt fristende ut. Har aldri smakt joikakaker og står over fra nå av :-):-)
Bin there done that. Trøsten får være at vi er mange i samme båt.