Plukke fisk ned fra veggen

Det kan hende folk har drept for å få tak i god boknafisk. Har det ikke skjedd så er det nok bare fordi det ikke har blitt oppdaget.

Har du boknafisk i Finnmark, har du alltid en venn. Det er nok noe av det gjeveste du han ha hengende på husnova, hjellen, boden, mesanmasta…..overalt hvor det er litt luft og. makkflua ikke har våkna fra vinterdvalen.

Konemor, fiskardatter fra Vesterålen, er god på fisk. Hun var å handla litt ekstra når det var mølje (torsk pluss div innmat som lever og rogn) å få kjøpt. Ja, tenkt det vi har kjøpt, men det er liksom lov når en er møljesulten og det er lett tilgjengelig. Iallfall så hengte hun det som ikke ble spist, dvs at ørbeinet er borte. Skal fortelle om den delens fortreffelighet senere. Så der ble den hengt i en tom vedsekk opp under raftekassa.

Så når det nå på et vis har blitt hverdag så kunne det være greit å starte med denne litt anonyme delikatessen.

Tiberedelsen er ganske enkel: vann saltes og mengde vann såpass mye at det dekker fisken godt. Fisken legges i vannet med en gang og varmes opp mot kokepunktet og står der og godgjør seg til resten er klart. Gulrot kappes i litt tykke skiver, sånn at de blir ferdig samtidig som mandelen er kokt. Har du litt bacon, flesk eller salt spekk gjør det absolutt ingenting om det serveres til. Siden påsken er over, ble det et glass av Norges beste drikkevann til.

1 kommentar
    1. Ikke mye som e bedre enn boknafisk med bacon, gulrøtter og potetes. For min del syns æ eggesmør e godt om æ ikke har bacon. Smakelig 👍☺️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg