Som sagt ble middagen i dag basert på røde grønnsaker og til selskap ved middagsbordet hadde jeg invitert den andre hybelboeren i huset Ann Marit. Det er trivelig å spise i lag med noen synes jeg.
Hadde 1 1/2 søtpotet og det er en av mine favoritt hovedgrønnsak (ja og jeg vet den ikke er kortreist), som jeg kuttet i store biter og satt på kok.
Så fant jeg en rødløk som endte sine dager i småbiter. Paprikaen, rød selvfølgelig, ble snittet i strimler og endte opp som rødløken, i biter.
Og dere vil nok kanskje ha lagt merke til at jeg ofte smaksetter med hvitløk og chilli, noen ganger får de selskap av ingefær også, men ikke i dag. Så er det bar å blanke det i smør til løken blir litt myk.
Dette setter jeg så til side mens jeg bruner kjøttdeigen. Det ble dåhjort kjøttdeig fra Sverige selvfølgelig. Kjøttdeig er lettvint å fryse ned. Vakumpakket og flatpakket så er de lett å stable og lett og tine. Men det visste dere selvfølgelig fra før! Krydret med salt og pepper (grovmalt) og viltkrydder. Når dette var brunet fikk grønnsakene slå følge med kjøttet i panna.Så var det å tilsette ca 2,5 dl fløte, litt soyasaus og en liten dæsj oksefond.
Så får det å stå og koke mens søtpotetbitene blir kvitt vannet og dampet tørre. Så tilsatte jeg en spiseskje smør og resten av fløten ca 1 dl. Så er det bare å mose!
Det blir fine farger ihvertfall og smaken var god. Kjapp og middag med vilt.
Dette ser veldig godt ut. Hvor lang tid går det med?Du lager dette fra bunnen av. Det tar tid? Hvilke triks kan gjøres i forkant?
Totalt kanskje 50 min, Start å koke søtpoteten, deler du den i mindre biter går det kjappere. Har du kappet opp grønnsakene i forkant så tror jeg du kommer ned mot en halvtime med mindre biter av søtpotet.